Madártej-krémes szívtorta recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgákhoz forgatjuk a liszttel együtt. Kivajazott és lisztezett formába simítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kikűlt kettévágjuk.
A krémhez a 4 tojás sárgáját, a 2,5 evőkanál lisztet, a 2 evőkanál cukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejben elkeverjük, majd sűrűre főzzük, megvárjuk, míg kihűl. 9 dkg margarint 5 dkg porcukorral alaposan kikeverünk, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A tejszínt a habfixálóval felverjük.
A krémmel megtöltjük a kihűlt tésztát, és a tejszínhabbal, esetleg reszelt csokival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

