Madártej-krémes szívtorta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgákhoz forgatjuk a liszttel együtt. Kivajazott és lisztezett formába simítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kikűlt kettévágjuk.
A krémhez a 4 tojás sárgáját, a 2,5 evőkanál lisztet, a 2 evőkanál cukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejben elkeverjük, majd sűrűre főzzük, megvárjuk, míg kihűl. 9 dkg margarint 5 dkg porcukorral alaposan kikeverünk, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A tejszínt a habfixálóval felverjük.
A krémmel megtöltjük a kihűlt tésztát, és a tejszínhabbal, esetleg reszelt csokival díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.