Maci torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 ek víz
A krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját alaposan összekeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a vizet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, egy kerek edénnyel kivágjuk a fejét és egy pohárral a két fülét.
6 dl tejben megfőzzük a pudingporokat, majd ha kihűlt összedolgozzuk a margarinnal.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Kívülről ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »