Maci torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 ek víz
A krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját alaposan összekeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a vizet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, egy kerek edénnyel kivágjuk a fejét és egy pohárral a két fülét.
6 dl tejben megfőzzük a pudingporokat, majd ha kihűlt összedolgozzuk a margarinnal.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Kívülről ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

