Maci torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 ek víz
A krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját alaposan összekeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a vizet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, egy kerek edénnyel kivágjuk a fejét és egy pohárral a két fülét.
6 dl tejben megfőzzük a pudingporokat, majd ha kihűlt összedolgozzuk a margarinnal.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Kívülről ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

