Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Maci torta recept

Maci torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 ek víz

    A krémhez:

    • 2 csomag csokis pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját alaposan összekeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a vizet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, egy kerek edénnyel kivágjuk a fejét és egy pohárral a két fülét.

    6 dl tejben megfőzzük a pudingporokat, majd ha kihűlt összedolgozzuk a margarinnal.

    A tortát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Kívülről ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá