Maci torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 ek víz

A krémhez:

  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját alaposan összekeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a vizet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, egy kerek edénnyel kivágjuk a fejét és egy pohárral a két fülét.

6 dl tejben megfőzzük a pudingporokat, majd ha kihűlt összedolgozzuk a margarinnal.

A tortát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Kívülről ízlés szerint díszítjük.