Lusta almatorta recept
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt ( 2 , 5 dl )
- 1 bögre búzadara
- 1 bögre cukor
- fél tasak sütőpor
- 1, 5 kg alma
- 2 teáskanál fahéj
- 15 dkg fagyos vaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 °C – ra, egy kerek tortaforma ( kb 23 cm ) aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk. A vajat lefagyasztjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, a lisztet, darát, cukrot és a sütőport összevegyítjük
A keveréket háromfelé osztjuk, az 1 / 3 – át beleszórjuk a formába, erre ráhalmozzuk az alma felét ( a levével együtt ) megszórjuk 1 teáskanál fahéjjal, majd erre kerül a lisztes keverék 2 / 3 – a, erre az alma másik fele és a fahéj. Végül a maradék lisztes keverékkel beterítjük.
Villával megszurkáljuk, hogyha a vaj megolvad, befusson a belsejébe is.
A vajat a torta tetejére ráreszeljük és kb egy órán át megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

