Lusta almatorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt ( 2 , 5 dl )
- 1 bögre búzadara
- 1 bögre cukor
- fél tasak sütőpor
- 1, 5 kg alma
- 2 teáskanál fahéj
- 15 dkg fagyos vaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 °C – ra, egy kerek tortaforma ( kb 23 cm ) aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk. A vajat lefagyasztjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, a lisztet, darát, cukrot és a sütőport összevegyítjük
A keveréket háromfelé osztjuk, az 1 / 3 – át beleszórjuk a formába, erre ráhalmozzuk az alma felét ( a levével együtt ) megszórjuk 1 teáskanál fahéjjal, majd erre kerül a lisztes keverék 2 / 3 – a, erre az alma másik fele és a fahéj. Végül a maradék lisztes keverékkel beterítjük.
Villával megszurkáljuk, hogyha a vaj megolvad, befusson a belsejébe is.
A vajat a torta tetejére ráreszeljük és kb egy órán át megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.