Lusta almatorta recept

Hozzávalók:
- 1 bögre liszt ( 2 , 5 dl )
- 1 bögre búzadara
- 1 bögre cukor
- fél tasak sütőpor
- 1, 5 kg alma
- 2 teáskanál fahéj
- 15 dkg fagyos vaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 °C – ra, egy kerek tortaforma ( kb 23 cm ) aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk. A vajat lefagyasztjuk.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, a lisztet, darát, cukrot és a sütőport összevegyítjük
A keveréket háromfelé osztjuk, az 1 / 3 – át beleszórjuk a formába, erre ráhalmozzuk az alma felét ( a levével együtt ) megszórjuk 1 teáskanál fahéjjal, majd erre kerül a lisztes keverék 2 / 3 – a, erre az alma másik fele és a fahéj. Végül a maradék lisztes keverékkel beterítjük.
Villával megszurkáljuk, hogyha a vaj megolvad, befusson a belsejébe is.
A vajat a torta tetejére ráreszeljük és kb egy órán át megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »