Lusta almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt ( 2 , 5 dl )
  • 1 bögre búzadara
  • 1 bögre cukor
  • fél tasak sütőpor
  • 1, 5 kg alma
  • 2 teáskanál fahéj
  • 15 dkg fagyos vaj

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 °C – ra, egy kerek tortaforma ( kb 23 cm ) aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kivajazzuk. A vajat lefagyasztjuk.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük, a lisztet, darát, cukrot és a sütőport összevegyítjük

A keveréket háromfelé osztjuk, az 1 / 3 – át beleszórjuk a formába, erre ráhalmozzuk az alma felét ( a levével együtt ) megszórjuk 1 teáskanál fahéjjal, majd erre kerül a lisztes keverék 2 / 3 – a, erre az alma másik fele és a fahéj. Végül a maradék lisztes keverékkel beterítjük.

Villával megszurkáljuk, hogyha a vaj megolvad, befusson a belsejébe is.

A vajat a torta tetejére ráreszeljük és kb egy órán át megsütjük.