Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdlábtorta recept

Lúdlábtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3 dkg margarin
    • 2 dkg étcsokoládé
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg kristálycukor
    • csipet só
    • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
    • fél csomag sütőpor
    • 5 dkg finomliszt
    • 1 ek tej
    • 0,3 dl cherry brandy

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag csokoládés pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg meggybefőtt
    • 3 db lapzselatin

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • kb 15 meggy (befőtt)

    Elkészítése:

    A torta elkészítés a kakaós piskótával kezdjük. Ehhez a csokoládét és a margarint felolvasztjuk gőz felett vagy alacsony fokozaton a mikróban.

    A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból (rakjunk hozzá egy csipetnyi sót is) kemény habot verünk. Ezután hozzákeverjük a villával enyhén felvert tojássárgáját és az olvasztott vajas csokoládét (ezt hagyjuk langyosra hűlni, nehogy összekapja a tojást). Keverjük márványosra, majd adjuk hozzá a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet is. Óvatos forgató mozdulatokkal kezdjük el összedolgozni, majd mehet hozzá a tej is. Ezután keverjük teljesen csomómentes, sima tésztává.

    Egy alaposan kivajazott, 22 cm-es tortaformába helyezzük a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre 18-20 perc alatt. A torta közepét tűpróbával ellenőrizzük, hogy alaposan megsült-e.

    Ha készen van a tészta, rakjuk félre hűlni és készítsük el a krémet. Ehhez a tejből, a cukorból és pudingporból készítsük el a pudingot. Ezután rakjuk hozzá a szobahőmérsékletű, felkockázott vajat, a felolvasztott és a kakaóval összekevert csokoládét és robotgéppel habosítsuk össze. Ha ezzel is megvagyunk, mehet bele a hidegvízben áztatott és kinyomkodott zselatin is, amit szintén belekeverünk.

    Ezután következik a torta összeállítása. A kihűlt piskótát két egyenlő részre vágjuk.

    A kettévágott tészta alsó részét helyezzük vissza tortaformába és ecseteljük le a Cherry Brandy-vel. Ezután oszlassuk el rajta a fele mennyiségű csokoládés krémet, majd rakjuk rá a lecsepegtetett meggybefőttet, erre öntsük rá a maradék krémet. Utolsó lépésként mehet rá a piskóta felső része is, amit óvatosan nyomkodjunk rá és rakjuk kb egy órára a hűtőbe kicsit megdermedni.

    Az egy óra lejárta után, vegyük ki a tortát és kenjük le a felolvasztott, olajjal összekevert csokoládéval és rakjuk körbe a megmaradt meggyszemekkel. Amennyiben ezzel is elkészültünk rakjuk a hűtőbe legalább 4 órára, de legjobb, ha egy éjszakát pihen és ezután tálaljuk.

    A lúdlábtorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 214 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá