Lúdláb torta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 g cukor
- 10 g kakaópor
- 2 ek olaj
- 70 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
Krémhez:
- 250 ml tejszín
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 150 g étcsokoládé
- 1 evőkanál kakaópor
- meggybefőtt
A tetejére
- 150 g étcsoki vagy tortabevonó
- 1,5 ek étolaj
- koktélcseresznye
Elkészítése:
A krémmel kezdünk. A tejszínt, a cukrot, a vajat, a kakaóport és az étcsokoládét egy lábosban kevergetve felforrósítjuk, amíg minden alkotórész teljesen el nem olvad. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben a sütőport előzőleg elkevertük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kör alakú tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt a piskótalap, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. A tortalapot tortatányérra helyezzük és kettévágjuk. A behűtött krémet gépi habverővel habosítjuk, ízlés szerinti mennyiségű meggybefőttet adunk hozzá, és a piskótalapra kenjük.
A csokimázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, ráöntjük a torta tetejére, és kenőkéssel egyenletesen eloszlatjuk.
Koktélcseresznyével diszítjük, mielőtt a csokimáz megszilárdul. Pár órára hűtőbe tesszük.
Forró késpengével kialakíthatjuk a szeleteket, majd ezek mentén felvágjuk.