Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb torta recept

Lúdláb torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 g cukor
    • 10 g kakaópor
    • 2 ek olaj
    • 70 g finomliszt
    • 1 kk sütőpor

    Krémhez:

    • 250 ml tejszín
    • 200 g cukor
    • 200 g vaj
    • 150 g étcsokoládé
    • 1 evőkanál kakaópor
    • meggybefőtt

    A tetejére

    • 150 g étcsoki vagy tortabevonó
    • 1,5 ek étolaj
    • koktélcseresznye

    Elkészítése:

    A krémmel kezdünk. A tejszínt, a cukrot, a vajat, a kakaóport és az étcsokoládét egy lábosban kevergetve felforrósítjuk, amíg minden alkotórész teljesen el nem olvad. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

    A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben a sütőport előzőleg elkevertük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kör alakú tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    Ha kihűlt a piskótalap, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. A tortalapot tortatányérra helyezzük és kettévágjuk. A behűtött krémet gépi habverővel habosítjuk, ízlés szerinti mennyiségű meggybefőttet adunk hozzá, és a piskótalapra kenjük.

    A csokimázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, ráöntjük a torta tetejére, és kenőkéssel egyenletesen eloszlatjuk.

    Koktélcseresznyével diszítjük, mielőtt a csokimáz megszilárdul. Pár órára hűtőbe tesszük.

    Forró késpengével kialakíthatjuk a szeleteket, majd ezek mentén felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá