Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb torta recept

Lúdláb torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 üveg magozott meggy vagy cseresznyebefőtt
    • rumaroma

    Elkészítése:

    A lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.

    A krémhez a tejből, a lisztből, a cukorból és a vaníliás cukorból krémet főzünk. A margarint a kakaóval puhára keverjük, majd a kihűlt krémhez keverjük. Félreteszünk a krémből annyit, amennyi a torta bevonásához elég, a meggyből pedig a díszítéshez. A maradék krémbe belekeverjük a meggyet.

    A meggyes krémet a két lap közé kenjük, majd a krémmel bevonjuk a tortát kívülről, végül díszítjük.

    Tipp:

    A torta díszítése egyéni lehet, kinek ami tetszik, akár tejszínhabbal is lehet díszíteni, vagy csokimázzal bevonni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá