Lúdláb torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 üveg magozott meggy vagy cseresznyebefőtt
  • rumaroma

Elkészítése:

A lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.

A krémhez a tejből, a lisztből, a cukorból és a vaníliás cukorból krémet főzünk. A margarint a kakaóval puhára keverjük, majd a kihűlt krémhez keverjük. Félreteszünk a krémből annyit, amennyi a torta bevonásához elég, a meggyből pedig a díszítéshez. A maradék krémbe belekeverjük a meggyet.

A meggyes krémet a két lap közé kenjük, majd a krémmel bevonjuk a tortát kívülről, végül díszítjük.

Tipp:

A torta díszítése egyéni lehet, kinek ami tetszik, akár tejszínhabbal is lehet díszíteni, vagy csokimázzal bevonni.