Lúdláb torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Töltelék:
- 2 dl tej
- 20 dkg cukor
- 14 dkg kakaópor
- 30 dkg margarin
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 étcsokis tortabevonó
Elkészítése:
A tésztából szokásos módon piskótát készítünk:
Különválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájával kikeverjük a cukrot majd összekeverjük óvatosan a fehérjét a sárgájával a liszttel és kakaóval.
Tortaformába rakjuk közepes lángon kb 40 percig készre sütjük.
Krém:
A tejet a cukorral felforraljuk mikor felforrt, levesszük a tűzről beleszitáljuk a kakaóport hogy ne legyen csomós, majd egy kevés margarint rakunk bele. Hagyjuk kihűlni nem kell megijedni kemény lesz és jó kakaós de ez így tökéletes!
Amikor teljesen kihűlt a krém a margarinnal jól felhabosítjuk.
Ezután elvágjuk a piskótát megkenjük a krémmel majd meggyet halmozunk rá.
A tetejét csokoládéval öntjük le!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

