Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb torta recept

Lúdláb torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg étcsoki
    • 2 dl habtejszín
    • 3 ek kakaópor
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg margarin
    • 50 szem magozott meggybefőtt
    • 3 ml rumaroma
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 1 csipetnyi só
    • 2 ek olaj
    • 10 dkg tortabevonó
    • fél zacskó M&M cukorka
    • tortadrazsé

    Elkészítése:
    A krémhez a habtejszínt, a vajat, az étcsokoládét, a cukrot és a kakaóport összeforraljuk, és hűtőben lehűtjük. Amikor megdermed, beletesszük a margarint és a rumaromát. Keverjük habosra.
    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral és egy csipet sóval nagyon kemény habbá verjük, a sárgákat 1 evőkanál cukorral habosra keverjük. A sárgákhoz hozzátesszük a fehérjehabot, a lisztet, és elkeverjük. Kibélelt vagy kikent kerek tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűl, két lapot vágunk belőle.
    A csokikrém felét rákenjük a torta alsó lapjára, kirakjuk a kimagozott meggybefőttel, aztán rátesszük a többi krémet is. (Ha díszíteni akarjuk a tetejét, tegyünk félre a meggyből és a krémből.) Tegyük a tetejére a másik tortalapot, és nyomkodjuk le. Az oldalát késsel kenjük be a kinyomódott krémmel, és a tetejére is tegyünk belőle, de csak hajszál vékonyan. Olvasszuk meg a tortabevonót az olajjal, és vonjuk be vele a tortát.
    A végén díszítésként tortadrazsét és M&M’s-t használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá