Lúdláb torta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 2 dl habtejszín
- 3 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg margarin
- 50 szem magozott meggybefőtt
- 3 ml rumaroma
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 1 csipetnyi só
- 2 ek olaj
- 10 dkg tortabevonó
- fél zacskó M&M cukorka
- tortadrazsé
Elkészítése:
A krémhez a habtejszínt, a vajat, az étcsokoládét, a cukrot és a kakaóport összeforraljuk, és hűtőben lehűtjük. Amikor megdermed, beletesszük a margarint és a rumaromát. Keverjük habosra.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral és egy csipet sóval nagyon kemény habbá verjük, a sárgákat 1 evőkanál cukorral habosra keverjük. A sárgákhoz hozzátesszük a fehérjehabot, a lisztet, és elkeverjük. Kibélelt vagy kikent kerek tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűl, két lapot vágunk belőle.
A csokikrém felét rákenjük a torta alsó lapjára, kirakjuk a kimagozott meggybefőttel, aztán rátesszük a többi krémet is. (Ha díszíteni akarjuk a tetejét, tegyünk félre a meggyből és a krémből.) Tegyük a tetejére a másik tortalapot, és nyomkodjuk le. Az oldalát késsel kenjük be a kinyomódott krémmel, és a tetejére is tegyünk belőle, de csak hajszál vékonyan. Olvasszuk meg a tortabevonót az olajjal, és vonjuk be vele a tortát.
A végén díszítésként tortadrazsét és M&M’s-t használtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »