Lúdláb torta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 2 dl habtejszín
- 3 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg margarin
- 50 szem magozott meggybefőtt
- 3 ml rumaroma
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 1 csipetnyi só
- 2 ek olaj
- 10 dkg tortabevonó
- fél zacskó M&M cukorka
- tortadrazsé
Elkészítése:
A krémhez a habtejszínt, a vajat, az étcsokoládét, a cukrot és a kakaóport összeforraljuk, és hűtőben lehűtjük. Amikor megdermed, beletesszük a margarint és a rumaromát. Keverjük habosra.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral és egy csipet sóval nagyon kemény habbá verjük, a sárgákat 1 evőkanál cukorral habosra keverjük. A sárgákhoz hozzátesszük a fehérjehabot, a lisztet, és elkeverjük. Kibélelt vagy kikent kerek tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűl, két lapot vágunk belőle.
A csokikrém felét rákenjük a torta alsó lapjára, kirakjuk a kimagozott meggybefőttel, aztán rátesszük a többi krémet is. (Ha díszíteni akarjuk a tetejét, tegyünk félre a meggyből és a krémből.) Tegyük a tetejére a másik tortalapot, és nyomkodjuk le. Az oldalát késsel kenjük be a kinyomódott krémmel, és a tetejére is tegyünk belőle, de csak hajszál vékonyan. Olvasszuk meg a tortabevonót az olajjal, és vonjuk be vele a tortát.
A végén díszítésként tortadrazsét és M&M’s-t használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »