Londoni sajttorta recept

Hozzávalók:
A tortához:
- 15 dkg vajas keksz
- 7.5 dkg sótlan vaj olvasztva
- 50 dkg krémsajt
- 15 dkg finom szemű kristálycukor
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1.5 evőkanál vaníliakivonat
- 1.5 evőkanál citromlé
- egy 20 cm átmérőjű csatos tortaforma
- extra erős háztartási alufólia
A mázhoz:
- 1.4 dl tejföl
- 1 evőkanál finom szemű kristálycukor
- 0.5 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítése:
Robotgéppel törjük morzsává a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat, és ezzel is dolgozzuk jól össze. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a morzsatésztát a tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjen, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
Finoman keverjük simára a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze az egész tojásokkal, a tojássárgákkal, majd a vaníliával és a citromlével is. Tegyünk fel forrni egy teáskanna vizet.
Erős alufóliával csomagoljuk be jó szorosan a már lehűlt tortaformát, hogy az alját és az oldalát egyetlen nagy darab borítsa, majd csomagoljuk be még egy réteggel, és állítsuk egy magas falú sütőtepsibe. Így a vízfürdő során a víz biztosan nem kerül majd be a formába.
Töltsük a krémsajtos tölteléket az előhűtött tortaalapra, majd öntsük a kannából forró vizet a sütőtepsibe, a forma köré. A víznek nagyjából a forma feléig kell érnie. Ne töltsük túl, különben nehéz lesz a formát kiemelni belőle. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 50 percig. Ennyi idő alatt szépen összeáll, de nem lesz túl kemény. Csak arra van szükségünk, hogy a tejfölös máz szépen a tetejére
simuljon, és ne süllyedjen a krémbe.
Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával, és öntsük a sajttorta tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe még 10 percre. Ha kész, vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan emeljük ki belőle a tortaformát, és még mindig becsomagolva állítsuk egy rácsra, hogy kihűljön. Amikor már teljesen lehűlt, tegyük a hűtőbe, és csak tálalás előtt 20 perccel vegyük elő, hogy szobahőmérsékletűre engedjen. Csomagoljuk ki, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 8 adag lesz belőle.
Bármilyen gyümölcsös öntettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »