Londoni sajttorta recept

Hozzávalók:
A tortához:
- 15 dkg vajas keksz
- 7.5 dkg sótlan vaj olvasztva
- 50 dkg krémsajt
- 15 dkg finom szemű kristálycukor
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1.5 evőkanál vaníliakivonat
- 1.5 evőkanál citromlé
- egy 20 cm átmérőjű csatos tortaforma
- extra erős háztartási alufólia
A mázhoz:
- 1.4 dl tejföl
- 1 evőkanál finom szemű kristálycukor
- 0.5 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítése:
Robotgéppel törjük morzsává a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat, és ezzel is dolgozzuk jól össze. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a morzsatésztát a tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjen, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
Finoman keverjük simára a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze az egész tojásokkal, a tojássárgákkal, majd a vaníliával és a citromlével is. Tegyünk fel forrni egy teáskanna vizet.
Erős alufóliával csomagoljuk be jó szorosan a már lehűlt tortaformát, hogy az alját és az oldalát egyetlen nagy darab borítsa, majd csomagoljuk be még egy réteggel, és állítsuk egy magas falú sütőtepsibe. Így a vízfürdő során a víz biztosan nem kerül majd be a formába.
Töltsük a krémsajtos tölteléket az előhűtött tortaalapra, majd öntsük a kannából forró vizet a sütőtepsibe, a forma köré. A víznek nagyjából a forma feléig kell érnie. Ne töltsük túl, különben nehéz lesz a formát kiemelni belőle. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 50 percig. Ennyi idő alatt szépen összeáll, de nem lesz túl kemény. Csak arra van szükségünk, hogy a tejfölös máz szépen a tetejére
simuljon, és ne süllyedjen a krémbe.
Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával, és öntsük a sajttorta tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe még 10 percre. Ha kész, vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan emeljük ki belőle a tortaformát, és még mindig becsomagolva állítsuk egy rácsra, hogy kihűljön. Amikor már teljesen lehűlt, tegyük a hűtőbe, és csak tálalás előtt 20 perccel vegyük elő, hogy szobahőmérsékletűre engedjen. Csomagoljuk ki, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 8 adag lesz belőle.
Bármilyen gyümölcsös öntettel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »