Linzeres gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1-2 kanál víz (ha szükséges)
Krém:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 1,5 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 25 dkg gyümölcs
A díszítéshez:
- +20 dkg gyümölcs
- szeletelt mandula (elhagyható)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból linzer alaptésztát gyúrok, fél órát hűtőben pihentetem. 24 cm átmérőjű formába nyújtom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig lesúlyozva (szárazbab, sütőpapírral elválasztva), majd további 5 percig súly nélkül sütöm.
Amíg a tészta kihűl elkészítem a krémet. A jéghidegre hűtött habtejszínt a cukorral habosra verem, hozzáforgatom a fellazított krémsajthoz és belekeverem az aprított gyümölcsöt.
A krémet a tésztára halmozom, majd díszítem még több gyümölccsel és pirított, szeletelt mandulával.
Tipp:
A klasszikus torta friss eperrel készül, de kipróbálható más idény gyümölccsel is (málna, sárgabarack, őszibarack, áfonya, stb).
A linzeres gyümölcstorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »