Linzeres gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 kanál víz (ha szükséges)

Krém:

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 25 dkg gyümölcs

A díszítéshez:

  • +20 dkg gyümölcs
  • szeletelt mandula (elhagyható)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból linzer alaptésztát gyúrok, fél órát hűtőben pihentetem. 24 cm átmérőjű formába nyújtom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig lesúlyozva (szárazbab, sütőpapírral elválasztva), majd további 5 percig súly nélkül sütöm.

Amíg a tészta kihűl elkészítem a krémet. A jéghidegre hűtött habtejszínt a cukorral habosra verem, hozzáforgatom a fellazított krémsajthoz és belekeverem az aprított gyümölcsöt.

A krémet a tésztára halmozom, majd díszítem még több gyümölccsel és pirított, szeletelt mandulával.

Tipp:

A klasszikus torta friss eperrel készül, de kipróbálható más idény gyümölccsel is (málna, sárgabarack, őszibarack, áfonya, stb).