Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból linzer alaptésztát gyúrok, fél órát hűtőben pihentetem. 24 cm átmérőjű formába nyújtom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig lesúlyozva (szárazbab, sütőpapírral elválasztva), majd további 5 percig súly nélkül sütöm.
Amíg a tészta kihűl elkészítem a krémet. A jéghidegre hűtött habtejszínt a cukorral habosra verem, hozzáforgatom a fellazított krémsajthoz és belekeverem az aprított gyümölcsöt.
A krémet a tésztára halmozom, majd díszítem még több gyümölccsel és pirított, szeletelt mandulával.
A klasszikus torta friss eperrel készül, de kipróbálható más idény gyümölccsel is (málna, sárgabarack, őszibarack, áfonya, stb).