Lekváros túrótorta recept

Hozzávalók:
Psikóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 ek cukor
- csipet só
Krém:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 dl habtejszín
- 4 ek porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 5 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A sárgáját külön felverjük, majd a fehérjével összekeverjük. Ezután kerül bele a liszt, amit már spatulával (fakanállal) keverünk bele, ha elkészült, mehet a 18 cm-es tortaformába, majd az előmelegített, 180 fokos sütőbe.
A töltelékhez a túrót átnyomjuk (ha szemcsésebbet vásároltunk), a tejszínt külön edényben habbá verjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet és a porcukrot. Egy kis mennyiséget a tejszínhabból félreteszünk a díszítéshez. A túrót és a tejszínhabot összekeverjük.
A kihűlt piskótát két lapba, megkenjük baracklekvárral, majd a túrókrémmel és mielőtt a felső piskótát rátennénk, azt is lekvározzuk. A külsejét a maradék túrós krémmel fedjük be vékonyan.
A tetejét tejszínhabbal és lekvárral díszítjük.
A lekváros túrótorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »