Lekváros túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Psikóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 ek cukor
  • csipet só

Krém:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 5 ek sárgabaracklekvár

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A sárgáját külön felverjük, majd a fehérjével összekeverjük. Ezután kerül bele a liszt, amit már spatulával (fakanállal) keverünk bele, ha elkészült, mehet a 18 cm-es tortaformába, majd az előmelegített, 180 fokos sütőbe.

A töltelékhez a túrót átnyomjuk (ha szemcsésebbet vásároltunk), a tejszínt külön edényben habbá verjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet és a porcukrot. Egy kis mennyiséget a tejszínhabból félreteszünk a díszítéshez. A túrót és a tejszínhabot összekeverjük.

A kihűlt piskótát két lapba, megkenjük baracklekvárral, majd a túrókrémmel és mielőtt a felső piskótát rátennénk, azt is lekvározzuk. A külsejét a maradék túrós krémmel fedjük be vékonyan.

A tetejét tejszínhabbal és lekvárral díszítjük.