Krémes torta recept
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
A krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- 16 dkg főzhető vaníliás pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,15 l víz
A díszítéshez:
- 2,5 dl tejszínhab
Elkészítése:
A vajas tésztát 30*50 centis lappá nyújtunk. Sütőpapíros lemezre tesszük, megszurkáljuk villával, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
Még melegen 2 darab 25 centis korongot vágunk ki belőle, amiből az egyiket 16 cikkre vágjuk. Félretesszük, kihűtjük.
Elkészítjük a krémet, amihez a tojásfehérjéket a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A pudingport, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. Felöntjük a víz egy részével és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék vizet és folyamatos keverés mellett, nagy lángon sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már jó sűrű, hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot és még 3-4 percig együtt főzzük (továbbra is kevergetni kell).
Az egészben hagyott vajas tészta lapot 25 centis kapcsos tortaformába tesszük. Ráöntjük a krémet. Elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kemény habbá vert tejszínnel díszítjük. A torta tetejére helyezzük a tészta cikkeket, végül porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

