Krémes torta recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
A krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg kristálycukor
- csipet só
- 16 dkg főzhető vaníliás pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,15 l víz
A díszítéshez:
- 2,5 dl tejszínhab
Elkészítése:
A vajas tésztát 30*50 centis lappá nyújtunk. Sütőpapíros lemezre tesszük, megszurkáljuk villával, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
Még melegen 2 darab 25 centis korongot vágunk ki belőle, amiből az egyiket 16 cikkre vágjuk. Félretesszük, kihűtjük.
Elkészítjük a krémet, amihez a tojásfehérjéket a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A pudingport, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. Felöntjük a víz egy részével és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék vizet és folyamatos keverés mellett, nagy lángon sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már jó sűrű, hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot és még 3-4 percig együtt főzzük (továbbra is kevergetni kell).
Az egészben hagyott vajas tészta lapot 25 centis kapcsos tortaformába tesszük. Ráöntjük a krémet. Elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kemény habbá vert tejszínnel díszítjük. A torta tetejére helyezzük a tészta cikkeket, végül porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »