Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A vajas tésztát 30*50 centis lappá nyújtunk. Sütőpapíros lemezre tesszük, megszurkáljuk villával, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
Még melegen 2 darab 25 centis korongot vágunk ki belőle, amiből az egyiket 16 cikkre vágjuk. Félretesszük, kihűtjük.
Elkészítjük a krémet, amihez a tojásfehérjéket a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A pudingport, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. Felöntjük a víz egy részével és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék vizet és folyamatos keverés mellett, nagy lángon sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már jó sűrű, hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot és még 3-4 percig együtt főzzük (továbbra is kevergetni kell).
Az egészben hagyott vajas tészta lapot 25 centis kapcsos tortaformába tesszük. Ráöntjük a krémet. Elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kemény habbá vert tejszínnel díszítjük. A torta tetejére helyezzük a tészta cikkeket, végül porcukorral megszórjuk.