Kreatív gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- csipetnyi sütőpor
- 1 habtejszín és 1 vanília ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 7-8 ek. cukor
- díszítéshez gyümölcsök: kivi, mandarin, banán (esetleg eper, málna atb.)
- tortazselé
- víz
Elkészítése:
Először megsütjük a piskótatésztát: az 5 tojásfehérjét pici sóval felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. Utána hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tortasütőt kikenjük margarinnal, lisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük. Beleöntjük a masszát és megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
Elkészítjük a pudingos krémet: a 2 pudingport felfőzzük a tejben a cukorral együtt. Kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen a piskótára kenjük.
Közben a gyümölcsöket meghámozzuk, mossuk, és elkészítjük a szebbnél szebb formákat. Ha elkészült a minta, összefőzzük a tortazselé-port a cukorral, vízzel, esetleg szörppel, kicsit hűlni hagyjuk, majd bevonjuk vele a tortát.
Nagyon egyszerű recept, de ezzel a díszítéssel szép, mutatós tortát varázsolhatunk a család asztalára!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »