Kreatív gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- csipetnyi sütőpor
- 1 habtejszín és 1 vanília ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 7-8 ek. cukor
- díszítéshez gyümölcsök: kivi, mandarin, banán (esetleg eper, málna atb.)
- tortazselé
- víz
Elkészítése:
Először megsütjük a piskótatésztát: az 5 tojásfehérjét pici sóval felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, hogy jó kemény habot kapjunk. Utána hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tortasütőt kikenjük margarinnal, lisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük. Beleöntjük a masszát és megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
Elkészítjük a pudingos krémet: a 2 pudingport felfőzzük a tejben a cukorral együtt. Kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen a piskótára kenjük.
Közben a gyümölcsöket meghámozzuk, mossuk, és elkészítjük a szebbnél szebb formákat. Ha elkészült a minta, összefőzzük a tortazselé-port a cukorral, vízzel, esetleg szörppel, kicsit hűlni hagyjuk, majd bevonjuk vele a tortát.
Nagyon egyszerű recept, de ezzel a díszítéssel szép, mutatós tortát varázsolhatunk a család asztalára!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »