Körtetorta csokoládéöntettel recept

Hozzávalók:
- 5-6 körte
- 25 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 ek barna cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olívaolaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
Csokoládéöntet:
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A körtéket hámozzuk meg, majd a magházat eltávolítva vágjuk fel nagyobb kockákra. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és pár perc alatt főzzük puhára. (Figyeljünk, nehogy szétfőjön a körte.)
Amikor már eléggé megpuhultak a körtedarabok, egy kanállal szedjük ki a főzéskor keletkezett léből. Nem kell lecsepegtetni, sőt 1-2 evőkanálnyi lé is kerüljön rá. Hűtsük ki egészen, mielőtt a tésztába kevernénk.
Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk bele az olívaolajat. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd fakanállal keverjük össze. Végül óvatosan keverjük a masszához a puhára főzött, teljesen kihűtött körtét, és 1-2 kanálnyi levet.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (v. vajazzuk és lisztezzük alaposan ki), majd öntsük bele a körtés-masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve még forrón szórjuk meg a torta tetejét ízlés szerint vaníliás-porcukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ameddig a torta teljesen kihűl, készítsük el a csokoládéöntetet.
Csokoládéöntet készítése:
A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd vegyük le a tűzről. (Nem kell felforralni!!!)
Ezután tördeljük bele a csokoládét, majd addig keverjük, míg elolvad, és egy sima krémet kapunk.
Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd csorgassuk rá a csokoládéöntetet.
A körtetorta csokoládéöntettel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »