Körtetorta csokoládéöntettel recept
Hozzávalók:
- 5-6 körte
- 25 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 ek barna cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek olívaolaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
Csokoládéöntet:
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A körtéket hámozzuk meg, majd a magházat eltávolítva vágjuk fel nagyobb kockákra. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és pár perc alatt főzzük puhára. (Figyeljünk, nehogy szétfőjön a körte.)
Amikor már eléggé megpuhultak a körtedarabok, egy kanállal szedjük ki a főzéskor keletkezett léből. Nem kell lecsepegtetni, sőt 1-2 evőkanálnyi lé is kerüljön rá. Hűtsük ki egészen, mielőtt a tésztába kevernénk.
Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk bele az olívaolajat. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd fakanállal keverjük össze. Végül óvatosan keverjük a masszához a puhára főzött, teljesen kihűtött körtét, és 1-2 kanálnyi levet.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (v. vajazzuk és lisztezzük alaposan ki), majd öntsük bele a körtés-masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve még forrón szórjuk meg a torta tetejét ízlés szerint vaníliás-porcukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ameddig a torta teljesen kihűl, készítsük el a csokoládéöntetet.
Csokoládéöntet készítése:
A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd vegyük le a tűzről. (Nem kell felforralni!!!)
Ezután tördeljük bele a csokoládét, majd addig keverjük, míg elolvad, és egy sima krémet kapunk.
Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd csorgassuk rá a csokoládéöntetet.
A körtetorta csokoládéöntettel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

