Körtés-csokis torta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg vaj (+ egy kevés a formához)
- 20 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- késhegynyi őrölt fahéj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek körtepálinka
- 25 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 3 kemény körte
- 10 dkg étcsokoládé
- zsemlemorzsa
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 26 cm-es tortaformát. A körtéket meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és negyed cikkekre vágyjuk. A csokoládét apróra tördeljük.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a vajas-tojásos masszához adjuk, majd belekeverjük a körtepálinkát és a csokoládé darabkákat is.
A tésztát a formába kanalazzuk, belenyomkodjuk a körte cikkeket és 200 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk egészen kihűlni és porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »