Könnyű és gyors körtetorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egy-egy kiadós ebéd után, bár kívánjuk a desszertet, túl nehéz, vagy krémes édesség nem igen csúszna már le, így ez a szinte pehelykönnyű körtetorta méltó befejezése lehet étkezésünknek! :)
Hozzávalók:
- 3-4 körte (érett de nem puha)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor a tésztába
- 1 csapott ek cukor a süti tetejére
- 3,5 ek liszt
- 1-2 ek margarin és egy kevés a forma kikenéséhez
- csipet fahéj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.
A margarinnal kikenjük a tortaformát (24-26-os méretű formát).
Meghámozzuk a körtéket és karikára vágva szeleteljük, kikerülve a magházat.
Verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral, majd adjuk hozzá a sárgáját is és keverjük bele a lisztet is.
Tegyük a tésztát a tortaformába, rendezzük el rajta a körte szeleteket és szórjuk meg a fahájjal illetve a kristálycukorral.
Végezetül morzsoljuk rá a margarint, majd 175 C°-on süssük aranybarnára.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.