Könnyű és gyors körtetorta recept
Ők is elkészítették
Egy-egy kiadós ebéd után, bár kívánjuk a desszertet, túl nehéz, vagy krémes édesség nem igen csúszna már le, így ez a szinte pehelykönnyű körtetorta méltó befejezése lehet étkezésünknek! :)
Hozzávalók:
- 3-4 körte (érett de nem puha)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor a tésztába
- 1 csapott ek cukor a süti tetejére
- 3,5 ek liszt
- 1-2 ek margarin és egy kevés a forma kikenéséhez
- csipet fahéj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.
A margarinnal kikenjük a tortaformát (24-26-os méretű formát).
Meghámozzuk a körtéket és karikára vágva szeleteljük, kikerülve a magházat.
Verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral, majd adjuk hozzá a sárgáját is és keverjük bele a lisztet is.
Tegyük a tésztát a tortaformába, rendezzük el rajta a körte szeleteket és szórjuk meg a fahájjal illetve a kristálycukorral.
Végezetül morzsoljuk rá a margarint, majd 175 C°-on süssük aranybarnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »



