Egy-egy kiadós ebéd után, bár kívánjuk a desszertet, túl nehéz, vagy krémes édesség nem igen csúszna már le, így ez a szinte pehelykönnyű körtetorta méltó befejezése lehet étkezésünknek! :)
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.
A margarinnal kikenjük a tortaformát (24-26-os méretű formát).
Meghámozzuk a körtéket és karikára vágva szeleteljük, kikerülve a magházat.
Verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral, majd adjuk hozzá a sárgáját is és keverjük bele a lisztet is.
Tegyük a tésztát a tortaformába, rendezzük el rajta a körte szeleteket és szórjuk meg a fahájjal illetve a kristálycukorral.
Végezetül morzsoljuk rá a margarint, majd 175 C°-on süssük aranybarnára.