Könnyű és gyors körtetorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Könnyű és gyors körtetorta

Egy-egy kiadós ebéd után, bár kívánjuk a desszertet, túl nehéz, vagy krémes édesség nem igen csúszna már le, így ez a szinte pehelykönnyű körtetorta méltó befejezése lehet étkezésünknek! :)

Hozzávalók:

  • 3-4 körte (érett de nem puha)
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor a tésztába
  • 1 csapott ek cukor a süti tetejére
  • 3,5 ek liszt
  • 1-2 ek margarin és egy kevés a forma kikenéséhez
  • csipet fahéj

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.

A margarinnal kikenjük a tortaformát (24-26-os méretű formát).

Meghámozzuk a körtéket és karikára vágva szeleteljük, kikerülve a magházat.

Verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral, majd adjuk hozzá a sárgáját is és keverjük bele a lisztet is.

Tegyük a tésztát a tortaformába, rendezzük el rajta a körte szeleteket és szórjuk meg a fahájjal illetve a kristálycukorral.

Végezetül morzsoljuk rá a margarint, majd 175 C°-on süssük aranybarnára.