Kókuszos csokitorta recept
Hozzávalók:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 30 dkg vagdalt dió
- 4 ek liszt
- 0,5 l tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 12 ek cukor
- 25 margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
- kb. 5 dkg csokoládé
Díszítés:
- 2 csoki nyuszi
- színes cukorka
- virágok
- kavics cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- zöld ételfesték
- 0,5 l habtejszín
Elkészítése:
Piskóta:
5 db tojásfehérjét felverünk habnak 15 dkg cukorral. Hozzáadunk 15 dkg vagdalt diót, és 2 ek lisztet. Vajazott, lisztezett tepsiben, vagy 24 cm-es tortaformában megsütjük. Két ilyen tésztát sütünk, tehát a maradék hozzávalókból ugyanígy elkészítjük a másik piskótát, és megsütjük.
Krém:
Fél liter tejben megfőzünk 2 csomag vaníliás pudingport, és 10 db tojássárgáját (amit előzőleg felvertünk 12 kanál cukorral). Mikor kihűlt a krém, kikeverjük a margarinnal. Két részre osztjuk, és az egyik felébe 10 dkg kókuszreszeléket, a másik felébe a puhított csokoládét keverjük.
Összeállítás:
Az egyik tésztát megkenjük a kókuszos krémmel, rátesszük a másik tésztát, ezt megkenjük a csokis krémmel, és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Díszítés:
2 db csoki nyuszi, színes tojás cukorkák, virágok, fű (10 dkg kókuszreszeléket elkeverni zöld színű ételfestékkel), kavics cukorkák.