Kókuszos csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg vagdalt dió
  • 4 ek liszt
  • 0,5 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 12 ek cukor
  • 25 margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • kb. 5 dkg csokoládé

Díszítés:

  • 2 csoki nyuszi
  • színes cukorka
  • virágok
  • kavics cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • zöld ételfesték
  • 0,5 l habtejszín

Elkészítése:

Piskóta:

5 db tojásfehérjét felverünk habnak 15 dkg cukorral. Hozzáadunk 15 dkg vagdalt diót, és 2 ek lisztet. Vajazott, lisztezett tepsiben, vagy 24 cm-es tortaformában megsütjük. Két ilyen tésztát sütünk, tehát a maradék hozzávalókból ugyanígy elkészítjük a másik piskótát, és megsütjük.

Krém:

Fél liter tejben megfőzünk 2 csomag vaníliás pudingport, és 10 db tojássárgáját (amit előzőleg felvertünk 12 kanál cukorral). Mikor kihűlt a krém, kikeverjük a margarinnal. Két részre osztjuk, és az egyik felébe 10 dkg kókuszreszeléket, a másik felébe a puhított csokoládét keverjük.

Összeállítás:

Az egyik tésztát megkenjük a kókuszos krémmel, rátesszük a másik tésztát, ezt megkenjük a csokis krémmel, és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.

Díszítés:

2 db csoki nyuszi, színes tojás cukorkák, virágok, fű (10 dkg kókuszreszeléket elkeverni zöld színű ételfestékkel), kavics cukorkák.