Koktél torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótarolád:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- baracklekvár
Szárított tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 ek cukor
- 3 ek morzsa
- 5 ek vágott dió
- 1 ek ecet
Pudingos krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 ek cukor
- 0,5 l tej
- 250 g margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 banán
Kekszes krém:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg porcukor
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 250 g margarin
- 1 dl narancslé
Továbbá:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskótatekercs készítése:
Piskótát sütünk a következő módon: 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan belekeverjük a 6 ek lisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, és visszatekerjük. 28 szeletre vágjuk.
Szárított tészta készítése:
A második tésztához az 5 tojásfehérjét 10 ek cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd lazán hozzáadjuk a morzsát és a diót. Kerek tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Levesszük a hőfokot 140-re, és így szárítjuk kb. 45 percig.
Pudingos krém készítése:
Az első krémhez 4 dl tejhez hozzáadunk 2 ek cukrot, felforraljuk, és belefőzzük a maradék 1 dl tejjel csomómentesre kevert 2 csomag vanília ízű pudingport. Sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. 250 g margarint elkeverünk 20 dkg porcukorral, és hozzáadunk 3 összenyomkodott banánt. Ezt a masszát a pudinghoz adjuk.
Kekszes-vajas krém készítése:
5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral gőz felett krémmé főzzük. 30 dkg darált háztartási kekszet meglocsoljuk az 1 dl narancslével, és a kihűlt krémhez adjuk. Végül pedig beledolgozunk 250 g margarint.
Összeállítás:
Egy kerek tortaformát kibélelünk a 28 szelet piskóta tekerccsel oly módon, hogy először az alját, majd az oldalát rakjuk körbe. Beleöntjük a banános-pudingos krémet, erre öntjük a második, kekszes krémet, majd rátesszük a fehér, szárított tésztát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk egy tálcára, és bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
A koktél torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

