Koktél torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótarolád:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- baracklekvár
Szárított tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 ek cukor
- 3 ek morzsa
- 5 ek vágott dió
- 1 ek ecet
Pudingos krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 ek cukor
- 0,5 l tej
- 250 g margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 banán
Kekszes krém:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 250 g margarin
- 1 dl narancslé
Továbbá:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskótatekercs készítése:
Piskótát sütünk a következő módon: 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan belekeverjük a 6 ek lisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, és visszatekerjük. 28 szeletre vágjuk.
Szárított tészta készítése:
A második tésztához az 5 tojásfehérjét 10 ek cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd lazán hozzáadjuk a morzsát és a diót. Kerek tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Levesszük a hőfokot 140-re, és így szárítjuk kb. 45 percig.
Pudingos krém készítése:
Az első krémhez 4 dl tejhez hozzáadunk 2 ek cukrot, felforraljuk, és belefőzzük a maradék 1 dl tejjel csomómentesre kevert 2 csomag vanília ízű pudingport. Sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. 250 g margarint elkeverünk 20 dkg porcukorral, és hozzáadunk 3 összenyomkodott banánt. Ezt a masszát a pudinghoz adjuk.
Kekszes-vajas krém készítése:
5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral gőz felett krémmé főzzük. 30 dkg darált háztartási kekszet meglocsoljuk az 1 dl narancslével, és a kihűlt krémhez adjuk. Végül pedig beledolgozunk 250 g margarint.
Összeállítás:
Egy kerek tortaformát kibélelünk a 28 szelet piskóta tekerccsel oly módon, hogy először az alját, majd az oldalát rakjuk körbe. Beleöntjük a banános-pudingos krémet, erre öntjük a második, kekszes krémet, majd rátesszük a fehér, szárított tésztát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk egy tálcára, és bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
A koktél torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »