Koktél torta recept
Hozzávalók:
Piskótarolád:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- baracklekvár
Szárított tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 ek cukor
- 3 ek morzsa
- 5 ek vágott dió
- 1 ek ecet
Pudingos krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 ek cukor
- 0,5 l tej
- 250 g margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 banán
Kekszes krém:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 250 g margarin
- 1 dl narancslé
Továbbá:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskótatekercs készítése:
Piskótát sütünk a következő módon: 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan belekeverjük a 6 ek lisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, és visszatekerjük. 28 szeletre vágjuk.
Szárított tészta készítése:
A második tésztához az 5 tojásfehérjét 10 ek cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd lazán hozzáadjuk a morzsát és a diót. Kerek tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Levesszük a hőfokot 140-re, és így szárítjuk kb. 45 percig.
Pudingos krém készítése:
Az első krémhez 4 dl tejhez hozzáadunk 2 ek cukrot, felforraljuk, és belefőzzük a maradék 1 dl tejjel csomómentesre kevert 2 csomag vanília ízű pudingport. Sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. 250 g margarint elkeverünk 20 dkg porcukorral, és hozzáadunk 3 összenyomkodott banánt. Ezt a masszát a pudinghoz adjuk.
Kekszes-vajas krém készítése:
5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral gőz felett krémmé főzzük. 30 dkg darált háztartási kekszet meglocsoljuk az 1 dl narancslével, és a kihűlt krémhez adjuk. Végül pedig beledolgozunk 250 g margarint.
Összeállítás:
Egy kerek tortaformát kibélelünk a 28 szelet piskóta tekerccsel oly módon, hogy először az alját, majd az oldalát rakjuk körbe. Beleöntjük a banános-pudingos krémet, erre öntjük a második, kekszes krémet, majd rátesszük a fehér, szárított tésztát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk egy tálcára, és bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
A koktél torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »