Koktél torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótarolád:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- baracklekvár
Szárított tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 ek cukor
- 3 ek morzsa
- 5 ek vágott dió
- 1 ek ecet
Pudingos krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 ek cukor
- 0,5 l tej
- 250 g margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 banán
Kekszes krém:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 250 g margarin
- 1 dl narancslé
Továbbá:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskótatekercs készítése:
Piskótát sütünk a következő módon: 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan belekeverjük a 6 ek lisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, és visszatekerjük. 28 szeletre vágjuk.
Szárított tészta készítése:
A második tésztához az 5 tojásfehérjét 10 ek cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd lazán hozzáadjuk a morzsát és a diót. Kerek tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Levesszük a hőfokot 140-re, és így szárítjuk kb. 45 percig.
Pudingos krém készítése:
Az első krémhez 4 dl tejhez hozzáadunk 2 ek cukrot, felforraljuk, és belefőzzük a maradék 1 dl tejjel csomómentesre kevert 2 csomag vanília ízű pudingport. Sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. 250 g margarint elkeverünk 20 dkg porcukorral, és hozzáadunk 3 összenyomkodott banánt. Ezt a masszát a pudinghoz adjuk.
Kekszes-vajas krém készítése:
5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral gőz felett krémmé főzzük. 30 dkg darált háztartási kekszet meglocsoljuk az 1 dl narancslével, és a kihűlt krémhez adjuk. Végül pedig beledolgozunk 250 g margarint.
Összeállítás:
Egy kerek tortaformát kibélelünk a 28 szelet piskóta tekerccsel oly módon, hogy először az alját, majd az oldalát rakjuk körbe. Beleöntjük a banános-pudingos krémet, erre öntjük a második, kekszes krémet, majd rátesszük a fehér, szárított tésztát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk egy tálcára, és bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
A koktél torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »