Koktél torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskótarolád:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • baracklekvár

Szárított tészta:

  • 5 tojásfehérje
  • 10 ek cukor
  • 3 ek morzsa
  • 5 ek vágott dió
  • 1 ek ecet

Pudingos krém:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 0,5 l tej
  • 250 g margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 banán

Kekszes krém:

 

  • 5 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 250 g margarin
  • 1 dl narancslé

Továbbá:

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

Piskótatekercs készítése:

Piskótát sütünk a következő módon: 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral kemény habbá verjük. Majd óvatosan belekeverjük a 6 ek lisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen feltekerjük, hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, és visszatekerjük. 28 szeletre vágjuk.

Szárított tészta készítése:

A második tésztához az 5 tojásfehérjét 10 ek cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd lazán hozzáadjuk a morzsát és a diót. Kerek tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Levesszük a hőfokot 140-re, és így szárítjuk kb. 45 percig.

Pudingos krém készítése:

Az első krémhez 4 dl tejhez hozzáadunk 2 ek cukrot, felforraljuk, és belefőzzük a maradék 1 dl tejjel csomómentesre kevert 2 csomag vanília ízű pudingport. Sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. 250 g margarint elkeverünk 20 dkg porcukorral, és hozzáadunk 3 összenyomkodott banánt. Ezt a masszát a pudinghoz adjuk.

Kekszes-vajas krém készítése:

5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral gőz felett krémmé főzzük. 30 dkg darált háztartási kekszet meglocsoljuk az 1 dl narancslével, és a kihűlt krémhez adjuk. Végül pedig beledolgozunk 250 g margarint.

Összeállítás:

Egy kerek tortaformát kibélelünk a 28 szelet piskóta tekerccsel oly módon, hogy először az alját, majd az oldalát rakjuk körbe. Beleöntjük a banános-pudingos krémet, erre öntjük a második, kekszes krémet, majd rátesszük a fehér, szárított tésztát.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk egy tálcára, és bevonjuk a felvert tejszínhabbal.