Kit-kat torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 8 ek liszt
- 8 ek porcukor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk sütőpor
- 2 tk kakaópor
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg porcukor
Díszítéshez:
- 6 cs kit-kat csokoládé
- 3 cs drazsé cukorka
Elkészítése:
A lisztet,szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral,hozzáadjuk a lisztes keveréket és a kakaóport. Óvatosan beleöntjük a keményre felvert habot és vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába sütjük tűpróbáig.
Krém: a tejszínt felverjük,majd hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét és a porcukrot.
A kihűlt tortát kivesszük a formából,ketté vágjuk,majd megtöltjük a krém 1/3 részével a többit pedig a tetejére kenjük és az oldalára.
A csokoládékat a barázdák mentén eltörjük, majd a torta oldalához nyomjuk.Végül a cukorkákat elszórjuk a tetején.Szalaggal átkötjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

