Kisvakond tortája recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- 30 dkg szilva
- 1 mk fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs tortazselé
- 3 ek cukor
- 20 dkg habtejszín
- 6 levél zselatinlap
- 3 ek reszelt csoki
Díszítéshez:
- 20 dkg marcipán
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk és tortaformában tűpróbáig sütjük.
A szilvát a cukorral, fahéjjal és a vaníliás cukorral összefőzzük addig, míg elolvad a cukor.
A tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint kikeverjük a vízzel, és a szilvához adjuk.
A megsült tortalapot félbevágjuk, elegyengetjük rajta a zselés szilvát. A másik tortalapot összeaprítjuk, és hozzáadunk 1 ek kakaóport.
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a 3 ek reszelt csokit. A hideg vízbe áztatott zseletinlapokat felmelegítjük, hogy elolvadjon, és a tejszínhez keverjük, hagyjuk kicsit kihűlni, dermedni.
A csokis tejszínt a szilvára halmozzuk kupola alakban. Végül a darált kakaós masszát a tetejére szórjuk, rányomkodjuk. Marcipánnal díszítjük.