Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kisvakond tortája recept

Kisvakond tortája
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Töltelékhez:

    • 30 dkg szilva
    • 1 mk fahéj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 cs tortazselé
    • 3 ek cukor
    • 20 dkg habtejszín
    • 6 levél zselatinlap
    • 3 ek reszelt csoki

    Díszítéshez:

    • 20 dkg marcipán
    • 1 ek kakaópor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk és tortaformában tűpróbáig sütjük.

    A szilvát a cukorral, fahéjjal és a vaníliás cukorral összefőzzük addig, míg elolvad a cukor.

    A tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint kikeverjük a vízzel, és a szilvához adjuk.

    A megsült tortalapot félbevágjuk, elegyengetjük rajta a zselés szilvát. A másik tortalapot összeaprítjuk, és hozzáadunk 1 ek kakaóport.

    A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a 3 ek reszelt csokit. A hideg vízbe áztatott zseletinlapokat felmelegítjük, hogy elolvadjon, és a tejszínhez keverjük, hagyjuk kicsit kihűlni, dermedni.

    A csokis tejszínt a szilvára halmozzuk kupola alakban. Végül a darált kakaós masszát a tetejére szórjuk, rányomkodjuk. Marcipánnal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá