Kisvakond tortája

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Töltelékhez:

  • 30 dkg szilva
  • 1 mk fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs tortazselé
  • 3 ek cukor
  • 20 dkg habtejszín
  • 6 levél zselatinlap
  • 3 ek reszelt csoki

Díszítéshez:

  • 20 dkg marcipán
  • 1 ek kakaópor

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk és tortaformában tűpróbáig sütjük.

A szilvát a cukorral, fahéjjal és a vaníliás cukorral összefőzzük addig, míg elolvad a cukor.

A tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint kikeverjük a vízzel, és a szilvához adjuk.

A megsült tortalapot félbevágjuk, elegyengetjük rajta a zselés szilvát. A másik tortalapot összeaprítjuk, és hozzáadunk 1 ek kakaóport.

A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a 3 ek reszelt csokit. A hideg vízbe áztatott zseletinlapokat felmelegítjük, hogy elolvadjon, és a tejszínhez keverjük, hagyjuk kicsit kihűlni, dermedni.

A csokis tejszínt a szilvára halmozzuk kupola alakban. Végül a darált kakaós masszát a tetejére szórjuk, rányomkodjuk. Marcipánnal díszítjük.