Kinder Bueno torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 2 ek liszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 6 ek kristálycukor
- ½ cs sütőpor
- 1 ek olaj
- 15 dkg pörkölt durvára vágott dió vagy mogyoró
A krémhez:
- 7 dl tej
- 3 cs vanília ízű pudingpor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- 25 dkg vaj
- ½ ü mogyorókrém
- 10-12 db vajas keksz
- 5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- ízlés szerint tejszínhab, csokireszelék, cukorkák, cukorvirágok stb.
Elkészítése:
A tésztához a 6 tojás fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Óvatosan összekeverjük, majd egy 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük.
A tetejét megszórjuk a mogyoróval, majd előmelegített sütőben 150 fokon 60 percen keresztül szárítjuk. Mikor megsült a tortaformából kivesszük és a forró tésztát vastagon megkenjük mogyorókrémmel, majd félretesszük.
A krémhez a tejet elkeverjük a pudingporral, a cukorral, a 6 tojás sárgájával és tűz fölött sűrű krémmé főzzük. Amikor kész megfelezzük.
Az egyik felét elkeverjük a gőz fölött megolvasztott csokoládéval és mindkét krémet kihűtjük. A hideg krémekhez adunk 12,5- 12,5 dkg vajat, és kézi mixerrel krémesre keverjük.
A mogyorókrémes tésztára kenjük a sárga krémet, majd ráhelyezünk egy sor vajas kekszet, és rákenjük a csokis krémet. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, majd ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »