Kilimanjaro torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alsó lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 0,75 dl olaj
- 1,5 evőkanál kakaó
- alsó lap
Fölső lap:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 0,5 dl olaj
- 1 evőkanál kakaó
Töltelék:
- 0,5 dl habtejszínhab
- fél kg túró
- 1 cs habfixáló
- 25 dkg cukor
- 1 doboz barack kompót
Elkészítése:
A torta lapjait megsütjük a 4 tojásos, majd a 3 tojásos piskóta alapján. A 4 tojásos lap lesz a torta alja.
A tejszínhabot keményre felverjük a habfixálóval, a fél kg túrót pedig a cukorral. A kettőt óvatosan egybe keverjük, majd az apróra vágott barackot belekeverjük. Az alsó lapra ezt a krémet ráhalmozzuk. A kisebb lapot cikkezzük, a cikkeket a halomra rakjuk.
Barackkal körbe díszítjük, a tetejét porcukorral megszórjuk!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

