Kekszes-túrós torta recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Túrós réteghez:
- 10 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 2 cs zselatinfix
- 1 db citrom reszelt héja
Tetejére:
- 20 dkg barack kompot
- 1 ü magozott meggy
- 1 cs expressz tortazselé
Elkészítése:
Az alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk és belenyomkodjuk egy tortaforma aljába. Tejszínt kikeverjük robotgéppel hozzáadjuk a zselatinfixet. Túrót kikeverjük a porcukorral,vaníliás cukorral,citrom reszelt héjával és óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot. Rákenjük a tortaalapra és 2 órára hűtőbe tesszük.
Mikor megdermedt rátesszük a szeletekre vágott barackkompótot és a magozott meggyet. 3 dl forró vízzel fél perc alatt kikeverjük a tortazselét és a torta közepétől indulva körkörösen ráöntjük a torta tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »