Kekszes-túrós torta recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Túrós réteghez:
- 10 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 2 cs zselatinfix
- 1 db citrom reszelt héja
Tetejére:
- 20 dkg barack kompot
- 1 ü magozott meggy
- 1 cs expressz tortazselé
Elkészítése:
Az alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk és belenyomkodjuk egy tortaforma aljába. Tejszínt kikeverjük robotgéppel hozzáadjuk a zselatinfixet. Túrót kikeverjük a porcukorral,vaníliás cukorral,citrom reszelt héjával és óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot. Rákenjük a tortaalapra és 2 órára hűtőbe tesszük.
Mikor megdermedt rátesszük a szeletekre vágott barackkompótot és a magozott meggyet. 3 dl forró vízzel fél perc alatt kikeverjük a tortazselét és a torta közepétől indulva körkörösen ráöntjük a torta tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »