Kekszes-túrós torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor

Túrós réteghez:

  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 2 cs zselatinfix
  • 1 db citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 20 dkg barack kompot
  • 1 ü magozott meggy
  • 1 cs expressz tortazselé

Elkészítése:

Az alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk és belenyomkodjuk egy tortaforma aljába. Tejszínt kikeverjük robotgéppel hozzáadjuk a zselatinfixet. Túrót kikeverjük a porcukorral,vaníliás cukorral,citrom reszelt héjával és óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot. Rákenjük a tortaalapra és 2 órára hűtőbe tesszük.

Mikor megdermedt rátesszük a szeletekre vágott barackkompótot és a magozott meggyet. 3 dl forró vízzel fél perc alatt kikeverjük a tortazselét és a torta közepétől indulva körkörösen ráöntjük a torta tetejére.