Kefires gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
Krém:
- 2 pohár 2dl-es kefir
- 15dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 teáskanál zselatin
- 2 pohár habtejszín
- Tetejére: gyümölcs
- 10 dkg bármilyen íz lekvár
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, ha megsült ne vegyük ki a formából!
Az egyik pohár kefirt,15 dkg porcukorral, 1 citrom levével, 2 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. Majd felverjük a habtejszínt 1 csomag vaníliás cukorral. Ezután a másik pohár kefirt kikeverjük az 5 teáskanál zselatinnal,majd meglangyosítjuk. Összeöntjük a háromféle anyagot tehetünk bele ananászt vagy bármilyen gyümölcsöt. A tortaformában a piskótát meglekvározzuk , ráöntjük az összekevert anyagot jól megrázogatjuk és a hűtőbe tesszük. Ha megdermedt akkor még tehetünk rá gyümölcsöt és végül leöntjük gyümölcskocsonyával.
Bármilyen gyümölccsel készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »