Katica torta recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 20 dkg málna
- 20 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
- 1 vaníliás cukor
- málnalekvár
Díszítés:
- kevés citromlé
- porcukor
- piros ételfesték (vagy meggyszörp)
- 5 dkg tej tortabevonó
- csokigolyó
- 8 csokipálcika
Elkészítése:
A hozzávalókból piskótát sütünk 26 cm-es formában. Tortarácson hagyjuk kihűlni, majd hidegen félbe vágjuk. A krémhez pépesítjük a málnát, összekeverjük a túróval, a cukorral. Kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és óvatosan a túróhoz keverjük. Az alsó lapra kenjük a málnalekvárt, majd erre a túrós krémet. A felső lapot 3 darabba vágjuk, ami a két szárny és a fej lesz. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a fejet. A csokigolyókból szemeket és szájat teszünk neki. A szárny bevonásához porcukrot kikeverünk kevés citromlével és a piros festékkel majd a szárnyakra kenjük. Pöttyök gyanánt én csokigolyót használtam. A krém tetejére tesszük a fejet és a szárnyakat. A csokipálcikákból 2 kis szarvacskát csinálunk és 6 lábat. De kókuszgolyó tésztából helyettesíthető is, ekkor a szavakat fogpiszkálóra kell ráformázni.
Tipp:
A krémnek közel a fele került a tortába, a többi elfogyott pohárból, de ha valaki nem akar extrát, akkor nyugodtan felezze meg a krém hozzávalóit. Ha a piros mázhoz az ételfesték helyett meggyszörpöt használsz, akkor nem kell a citromlé, mert túl folyós lesz.