Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Katica torta recept

Katica torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 20 dkg málna
    • 20 dkg porcukor
    • 3 dl habtejszín
    • 1 vaníliás cukor
    • málnalekvár

    Díszítés:

    • kevés citromlé
    • porcukor
    • piros ételfesték (vagy meggyszörp)
    • 5 dkg tej tortabevonó
    • csokigolyó
    • 8 csokipálcika

    Elkészítése:
    A hozzávalókból piskótát sütünk 26 cm-es formában. Tortarácson hagyjuk kihűlni, majd hidegen félbe vágjuk. A krémhez pépesítjük a málnát, összekeverjük a túróval, a cukorral. Kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és óvatosan a túróhoz keverjük. Az alsó lapra kenjük a málnalekvárt, majd erre a túrós krémet. A felső lapot 3 darabba vágjuk, ami a két szárny és a fej lesz. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a fejet. A csokigolyókból szemeket és szájat teszünk neki. A szárny bevonásához porcukrot kikeverünk kevés citromlével és a piros festékkel majd a szárnyakra kenjük. Pöttyök gyanánt én csokigolyót használtam. A krém tetejére tesszük a fejet és a szárnyakat. A csokipálcikákból 2 kis szarvacskát csinálunk és 6 lábat. De kókuszgolyó tésztából helyettesíthető is, ekkor a szavakat fogpiszkálóra kell ráformázni.

    Tipp:
    A krémnek közel a fele került a tortába, a többi elfogyott pohárból, de ha valaki nem akar extrát, akkor nyugodtan felezze meg a krém hozzávalóit. Ha a piros mázhoz az ételfesték helyett meggyszörpöt használsz, akkor nem kell a citromlé, mert túl folyós lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá