Katica torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 vaníliás cukor
  • málnalekvár

Díszítés:

  • kevés citromlé
  • porcukor
  • piros ételfesték (vagy meggyszörp)
  • 5 dkg tej tortabevonó
  • csokigolyó
  • 8 csokipálcika

Elkészítése:
A hozzávalókból piskótát sütünk 26 cm-es formában. Tortarácson hagyjuk kihűlni, majd hidegen félbe vágjuk. A krémhez pépesítjük a málnát, összekeverjük a túróval, a cukorral. Kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és óvatosan a túróhoz keverjük. Az alsó lapra kenjük a málnalekvárt, majd erre a túrós krémet. A felső lapot 3 darabba vágjuk, ami a két szárny és a fej lesz. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a fejet. A csokigolyókból szemeket és szájat teszünk neki. A szárny bevonásához porcukrot kikeverünk kevés citromlével és a piros festékkel majd a szárnyakra kenjük. Pöttyök gyanánt én csokigolyót használtam. A krém tetejére tesszük a fejet és a szárnyakat. A csokipálcikákból 2 kis szarvacskát csinálunk és 6 lábat. De kókuszgolyó tésztából helyettesíthető is, ekkor a szavakat fogpiszkálóra kell ráformázni.

Tipp:
A krémnek közel a fele került a tortába, a többi elfogyott pohárból, de ha valaki nem akar extrát, akkor nyugodtan felezze meg a krém hozzávalóit. Ha a piros mázhoz az ételfesték helyett meggyszörpöt használsz, akkor nem kell a citromlé, mert túl folyós lesz.