Katica torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 20 dkg málna
- 20 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- málnalekvár
Díszítés:
- kevés citromlé
- porcukor
- piros ételfesték (vagy meggyszörp)
- 5 dkg tej tortabevonó
- cukorkák
- 8 csokipálcika (a kókuszgolyó tésztájával helyettesíthető)
Elkészítése:
A hozzávalókból piskótát sütünk 26 cmes formában. Torta rácson hagyjuk kihűlni, majd hidegen félbe vágjuk.
A krémhez pépesítjük a málnát, összekeverjük a túróval, a cukorral. Kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és óvatosan a túróhoz keverjük. Az alsó lapra kenjük a málnalekvárt, majd erre a túrós krémet.
A felső lapot 3 darabba vágjuk, ami a két szárny és a fej lesz.
A csokit gőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a fejet. Smartiesból szemeket és szájat teszünk neki.
A szárny bevonásához porcukrot kikeverünk kevés citromlével és a piros festékkel majd a szárnyakra kenjük. Pöttyök gyanánt én cukorkákat használtam.
A krém tetejére tesszük a fejet és a szárnyakat.
A csokipálcikákból 2 kis szarvacskát csinálunk és 6 lábat, de kókuszgolyó tésztájából is formázható, csak a szarvacskákhoz akkor két fogpiszkáló is szükségeltetik.