Katica torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 20 dkg málna
- 20 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- málnalekvár
Díszítés:
- kevés citromlé
- porcukor
- piros ételfesték (vagy meggyszörp)
- 5 dkg tej tortabevonó
- cukorkák
- 8 csokipálcika (a kókuszgolyó tésztájával helyettesíthető)
Elkészítése:
A hozzávalókból piskótát sütünk 26 cmes formában. Torta rácson hagyjuk kihűlni, majd hidegen félbe vágjuk.
A krémhez pépesítjük a málnát, összekeverjük a túróval, a cukorral. Kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és óvatosan a túróhoz keverjük. Az alsó lapra kenjük a málnalekvárt, majd erre a túrós krémet.
A felső lapot 3 darabba vágjuk, ami a két szárny és a fej lesz.
A csokit gőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a fejet. Smartiesból szemeket és szájat teszünk neki.
A szárny bevonásához porcukrot kikeverünk kevés citromlével és a piros festékkel majd a szárnyakra kenjük. Pöttyök gyanánt én cukorkákat használtam.
A krém tetejére tesszük a fejet és a szárnyakat.
A csokipálcikákból 2 kis szarvacskát csinálunk és 6 lábat, de kókuszgolyó tésztájából is formázható, csak a szarvacskákhoz akkor két fogpiszkáló is szükségeltetik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »