Karamellkrémes torta recept

Hozzávalók:
Tészta (26 cm-es formához):
- 25 dkg puha (szoba hőmérsékletű) margarin
- 25 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált mogyoró
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl erős főzött feketekávé
Krém:
- 15 dkg fehér csoki
- 5 dl habtejszín
- 15 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 5 dkg margarin
- 1 csomag karamell ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- lapok kenéséhez: házi narancslekvár, kb 9 evőkanállal
Elkészítése: Elkészítés:
A tésztához a puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a darált mogyorót, majd a kávét és a sütőporral elkevert, szitált lisztet. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk a masszát és előmelegített, kb 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A tortalapot hagyjuk hűlni a formában, majd kiborítjuk, teljesen kihűtjük, végül 3 lapra vágjuk és megtöltjük a hideg krémmel.
A krémmel való töltés előtt a lapokat lekvárral megkenjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd elkeverjük benne a feldarabolt csokoládét, míg teljesen felolvad. Hideg helyre tesszük. Hűtőben hűtsük le akár pár órára is, hogy teljesen kihűljön. Ezt előző nap is elkészíthetjük.
Egy mélyebb lábasban addig pirítjuk a dkg cukrot kis lángon folyamatos keveréssel, míg felolvad és szép aranybarna színt kap. Felöntjük óvatosan a tejjel, miközben állandóan kavarjuk. Fel fog alaposan habzani (ezért szükséges hozzá a mélyebb edény), tehát buzgón kavargassuk. Közben a kezünkre is figyelünk, nehogy ráfröccsenjen, mert csúnyán égethet.
A habzás rövidesen lecsendesedik, majd addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor levesszük, elkeverjük benne a vajat és hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tejjel és a 2-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Időnként megkeverve hűtjük ki, hogy ne bőrösödjön a teteje.
A hideg csokis tejszínt kemény habbá verjük. Kicsit tovább fog tartani, mint a sima tejszín, nem kell elcsüggedni, fel fog verődni.
Átkeverjük simára a pudingos krémet és a karamellkrémet is robotgéppel, a két masszát összekeverjük. A tejszínes habot óvatosan, kis adagokban beleforgatjuk úgy, hogy egyenletes krémet kapjunk.
A tortalapokat megtöltjük és tetszés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »