Karamellás torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag karamell ízű főzős pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla fehér csokoládé
- 1 tábla étcsokis tortabevonó
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a lisztes keveréket és a habot, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy 28 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk és azzal is kihabosítjuk alaposan.
A piskótát 3 lapba vágjuk, majd megtöltjük a lapokat a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bekenjük.
Az étcsokis bevonót megolvasztjuk és rálocsoljuk a torta tetejére, a fehér csokit kockákra vágjuk és a torta szélére rendezzük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »