Karamellás torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag karamell ízű főzős pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla fehér csokoládé
- 1 tábla étcsokis tortabevonó
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a lisztes keveréket és a habot, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk. A masszát egy 28 cm-es kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk és azzal is kihabosítjuk alaposan.
A piskótát 3 lapba vágjuk, majd megtöltjük a lapokat a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bekenjük.
Az étcsokis bevonót megolvasztjuk és rálocsoljuk a torta tetejére, a fehér csokit kockákra vágjuk és a torta szélére rendezzük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.