Karamellás torta recept

Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- fél cs sütőpor
Kakaós piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- fél cs sütőpor
Krém:
- 50 dkg cukor
- 2 dl víz
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl víz
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
Bevonáshoz:
- fehér csokoládé
- olaj
Díszítéshez:
- marcipán figurák
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- pár csepp piros ételfesték
- babapiskóta
Elkészítése:
A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukort, majd kb 10 perc alatt keményre felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd fakanállal lazán beledolgozzuk a tojáshabba. Egy 22*38 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor két lapba vágjuk.
A kakaós piskótát is így készítjük el, ugyanabban a tepsiben vagy ugyanakkora méretűben, csak kakaóport is keverünk bele. Ezt is kihűtjük, majd két lapba vágjuk.
A krémhez 50 dkg cukrot karamellizálunk, majd hozzáadunk 2 dl vizet, kicsit forraljuk, majd levesszük a tűzről. Nem szabad teljesen megdermednie, egy nyúlós masszát kell kapnunk.
A tejben felfőzzük a pudingporokat, a margarinnal kikeverjük a porcukort, majd a karamellhez adjuk a pudinggal együtt.
Legalulra kerül az egyik sárga lap, melyre kenünk a karamellás krémből, majd erre jön egy kakaós lap, melyet megkenünk baracklekvárral, majd erre tesszük a másik kakaós lapot, megkenjük a karamellás krémmel és befedjük a sárga lappal.
A torta oldalát egyenesre vágjuk, a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk a torta tetejét, a felesleget hagyjuk lecsorogni, majd az oldalát kitesszük babapiskótával. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd ételfestékkel színezzük. Habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tortát, majd a marcipán díszeket is elrendezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »