Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás, tejszínes torta recept

Karamellás, tejszínes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 12 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 evőkanál kristály cukor
    • 9 evőkanál finom liszt
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 2 csomag karamellás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 6 evőkanál cukor
    • 25 dkg ráma margarin
    • 2 dl habtejszín
    • 1/2 csomag tortadara

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/ és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk. A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral.

    A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a még meleg pudingba. A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot és szintén megkenjük a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal. A tetejét megszórjuk tortadarával vagy reszelt étcsokoládéval. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Ha a tortánkat fejjel lefelé borítjuk ki és így hagyjuk kihűlni akkor a teteje szép sima marad és nem horpad be!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá