Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/ és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk. A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral.
A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a még meleg pudingba. A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot és szintén megkenjük a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal. A tetejét megszórjuk tortadarával vagy reszelt étcsokoládéval. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha a tortánkat fejjel lefelé borítjuk ki és így hagyjuk kihűlni akkor a teteje szép sima marad és nem horpad be!