Karamellás baracktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 3 evőkanál finomliszt
A krémhez:
- 1 l tej
- 15 dkg cukor
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 20 g zselatin
- 60 dkg őszibarack
- 50 ml rum
- 20 dkg tejszínhab por
- 3 dl ásványvíz
A díszítéshez:
- 2 közepes őszibarack
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet. Olajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük, és 200 fokon 20-25 percet sütjük.
A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a tejet és megfőzzük a pudingot.
A barackokat kisebb szeletekre vágjuk, leöntjük a rummal.
A zselatint készítsük el az utasítás szerint, a tejszínhabport keverjük habosra az ásványvízzel, majd keverjük bele a megolvasztott zselatint.
Amikor a puding meghűlt, keverjük bele a habot és a barackot, öntsük a tésztára, tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, majd díszítsük barackgerezdekkel, tegyük vissza a hidegre akár 1 éjszakára.
sütési hőfok: 200°C
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »