Karamellás baracktorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek cukor
- 3 evőkanál finomliszt
A krémhez:
- 1 l tej
- 15 dkg cukor
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 20 g zselatin
- 60 dkg őszibarack
- 50 ml rum
- 20 dkg tejszínhab por
- 3 dl ásványvíz
A díszítéshez:
- 2 közepes őszibarack
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet. Olajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük, és 200 fokon 20-25 percet sütjük.
A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a tejet és megfőzzük a pudingot.
A barackokat kisebb szeletekre vágjuk, leöntjük a rummal.
A zselatint készítsük el az utasítás szerint, a tejszínhabport keverjük habosra az ásványvízzel, majd keverjük bele a megolvasztott zselatint.
Amikor a puding meghűlt, keverjük bele a habot és a barackot, öntsük a tésztára, tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, majd díszítsük barackgerezdekkel, tegyük vissza a hidegre akár 1 éjszakára.
sütési hőfok: 200°C
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

