Karamelkrémes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A torta hozzávalói:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- fél dl olaj
- 2 kanál víz
- csipet só
A krém hozzávalói
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg darált dió
- 2 csomag karamellás puding
- 5 dl tej
- 6-7 dkg cukor
- 4 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
A díszítéshez:
- Csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájukat a fele cukorral, a vízzel és az olajjal kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a sárga masszával, vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és egy 20cm-es tortaformában 170 fokon megsütjük. A formát előtte kikenjük olajjal és megszórjuk morzsával.
Kihűlés után 3 egyforma lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A krém elkészítése:
A 10 dkg porcukrot megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált diót és olajjal kikent munkalapra öntjük. Amikor kihűlt apróra zúzzuk. A pudingot megfőzzük a szokásos eljárással és kihűtjük. A tejszínt a 4 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk az összezúzott karamellt és hozzáadjuk a tejszínhab felét. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
A tetejét csokival és tejszínhabbal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

