Kapuciner torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 1.5 liter tej
- 6cs tejszín ízű puding
- 40 dkg margarin
- 10 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 2 evőkanál lefőzött erős kávé
Tetejére:
- 100g tortabevonó
- 5dkg margarin
- Oldalára töltött kakaós ostyarúd
Elkészítése:
A piskótát a megszokott módon, tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingokat, tejjel és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingokhoz a margarint habverővel hozzákeverjük, amíg krémes állaga nem lesz.
A krémet elfelezzük egyik felébe a kakaóport keverjük a másikba a kávé kerül! A krémeket érdemes kóstolni és ízlés szerint tovább cukrozni természetesen porcukorral és jól eldolgozva a habverővel!
Összeállítjuk a tortát:
A tortaforma aljába tesszük a piskótát, rá a kakaós, majd a kávés krémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap bevonjuk tortabevonóval, majd ostyarudakkal díszítjük a szélét.
Én mielőtt beleettem volna a krémeket a tortaformába körbe raktam az ostyarudakkal mert így nem kell szalaggal körbekötni de az eredeti recept szerint a végén díszítjük a rudakkal! A sütéshez nagy tortaformát használjunk mert kicsiben a fele krém is elég!
Sztori: Én a fiam születésnapjára készítettem ezt a tortát és nagyon nagy sikere volt ajánlom azoknak akik a krémet jobban szeretik mint a tésztát mert ez nagyon krémes!