Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapuciner torta recept

Kapuciner torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál étolaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 1.5 liter tej
    • 6cs tejszín ízű puding
    • 40 dkg margarin
    • 10 evőkanál porcukor
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 2 evőkanál lefőzött erős kávé

    Tetejére:

    • 100g tortabevonó
    • 5dkg margarin
    • Oldalára töltött kakaós ostyarúd

    Elkészítése:

    A piskótát a megszokott módon, tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingokat, tejjel és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingokhoz a margarint habverővel hozzákeverjük, amíg krémes állaga nem lesz.

    A krémet elfelezzük egyik felébe a kakaóport keverjük a másikba a kávé kerül! A krémeket érdemes kóstolni és ízlés szerint tovább cukrozni természetesen porcukorral és jól eldolgozva a habverővel!
    Összeállítjuk a tortát:
    A tortaforma aljába tesszük a piskótát, rá a kakaós, majd a kávés krémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap bevonjuk tortabevonóval, majd ostyarudakkal díszítjük a szélét.

    Én mielőtt beleettem volna a krémeket a tortaformába körbe raktam az ostyarudakkal mert így nem kell szalaggal körbekötni de az eredeti recept szerint a végén díszítjük a rudakkal! A sütéshez nagy tortaformát használjunk mert kicsiben a fele krém is elég!

    Sztori: Én a fiam születésnapjára készítettem ezt a tortát és nagyon nagy sikere volt ajánlom azoknak akik a krémet jobban szeretik mint a tésztát mert ez nagyon krémes!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá