Kapuciner torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 1.5 liter tej
  • 6cs tejszín ízű puding
  • 40 dkg margarin
  • 10 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 evőkanál lefőzött erős kávé

Tetejére:

  • 100g tortabevonó
  • 5dkg margarin
  • Oldalára töltött kakaós ostyarúd

Elkészítése:

A piskótát a megszokott módon, tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingokat, tejjel és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingokhoz a margarint habverővel hozzákeverjük, amíg krémes állaga nem lesz.

A krémet elfelezzük egyik felébe a kakaóport keverjük a másikba a kávé kerül! A krémeket érdemes kóstolni és ízlés szerint tovább cukrozni természetesen porcukorral és jól eldolgozva a habverővel!
Összeállítjuk a tortát:
A tortaforma aljába tesszük a piskótát, rá a kakaós, majd a kávés krémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap bevonjuk tortabevonóval, majd ostyarudakkal díszítjük a szélét.

Én mielőtt beleettem volna a krémeket a tortaformába körbe raktam az ostyarudakkal mert így nem kell szalaggal körbekötni de az eredeti recept szerint a végén díszítjük a rudakkal! A sütéshez nagy tortaformát használjunk mert kicsiben a fele krém is elég!

Sztori: Én a fiam születésnapjára készítettem ezt a tortát és nagyon nagy sikere volt ajánlom azoknak akik a krémet jobban szeretik mint a tésztát mert ez nagyon krémes!