Kakaós-sztracsatellás, erdei dzsemes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 40 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 12 g sütőpor
- 4 ek kakaópor
- 2 dl víz
Krémhez:
- 3 zacskó vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg margarin
- 10 dkg reszelt csokoládé
- pár csepp rumaroma
- 250 g erdei dzsem
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon két lapot sününk egy 30 cm-es szív alakú formában. Ha a lapok kihűltek két lapra vágjuk, tehát négy lapunk lesz összesen.
A krémhez a pudingporokat a tejben felfőzzük a cukorral, majd langyosra hűtjük. A margarint és a vajat habosra kikeverjük, majd a pudingot hozzáadva, tovább keverve elkészítjük a krémet. Elosztjuk a krémet három részre és az egyik részébe belekeverjük a reszelt csokit és a rumaromát.
Összeállítás: lap, sztracsatellás krém fele, újabb lap, dzsem, lap, a sztracsatellás krém másik fele és az utolsó lap.
A maradék krémmel körbekenjük a tortát és ízlés szerint díszítjük.
Tipp:
A krém mennyiségét lehet csökkenteni, ha más díszítés megy a tortára. Az én kedvenc díszítésem egy kissé több krémet kíván.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

