Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-sztracsatellás, erdei dzsemes torta recept

Kakaós-sztracsatellás, erdei dzsemes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg porcukor
    • 30 dkg liszt
    • 12 g sütőpor
    • 4 ek kakaópor
    • 2 dl víz

    Krémhez:

    • 3 zacskó vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej
    • 25 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg reszelt csokoládé
    • pár csepp rumaroma
    • 250 g erdei dzsem

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon két lapot sününk egy 30 cm-es szív alakú formában. Ha a lapok kihűltek két lapra vágjuk, tehát négy lapunk lesz összesen.

    A krémhez a pudingporokat a tejben felfőzzük a cukorral, majd langyosra hűtjük. A margarint és a vajat habosra kikeverjük, majd a pudingot hozzáadva, tovább keverve elkészítjük a krémet. Elosztjuk a krémet három részre és az egyik részébe belekeverjük a reszelt csokit és a rumaromát.

    Összeállítás: lap, sztracsatellás krém fele, újabb lap, dzsem, lap, a sztracsatellás krém másik fele és az utolsó lap.

    A maradék krémmel körbekenjük a tortát és ízlés szerint díszítjük.

    Tipp:

    A krém mennyiségét lehet csökkenteni, ha más díszítés megy a tortára. Az én kedvenc díszítésem egy kissé több krémet kíván.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá