Kakaós-sztracsatellás, erdei dzsemes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kakaós-sztracsatellás, erdei dzsemes torta

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 6 tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 12 g sütőpor
  • 4 ek kakaópor
  • 2 dl víz

Krémhez:

  • 3 zacskó vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  • pár csepp rumaroma
  • 250 g erdei dzsem

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon két lapot sününk egy 30 cm-es szív alakú formában. Ha a lapok kihűltek két lapra vágjuk, tehát négy lapunk lesz összesen.

A krémhez a pudingporokat a tejben felfőzzük a cukorral, majd langyosra hűtjük. A margarint és a vajat habosra kikeverjük, majd a pudingot hozzáadva, tovább keverve elkészítjük a krémet. Elosztjuk a krémet három részre és az egyik részébe belekeverjük a reszelt csokit és a rumaromát.

Összeállítás: lap, sztracsatellás krém fele, újabb lap, dzsem, lap, a sztracsatellás krém másik fele és az utolsó lap.

A maradék krémmel körbekenjük a tortát és ízlés szerint díszítjük.

Tipp:

A krém mennyiségét lehet csökkenteni, ha más díszítés megy a tortára. Az én kedvenc díszítésem egy kissé több krémet kíván.