Kakaós meggyes recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor + 8 dkg a fehérjéhez
- 22 dkg liszt
- 8 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl tej
- 1 dl víz
- fél ek zsír
- 1 cs sütőpor
- 20-30 szem magozott megy
- 1 tk rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasszuk 1-1 nagy tálban. A fehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A zsírt forró lángon folyékonyra olvasszuk. A sárgájához hozzáadjuk a tejet, a felolvasztott zsírt, a maradék cukrot, majd kicsit elkeverjük homogénosra ( ez azt jelenti, hogy nem teljesen, csak úgy, hogy a cukorszemek látszódjanak. ), majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezt az egész masszát alaposan össze dolgozzuk, majd a rumaromát beleöntjük, és beleszórjuk a meggyet. A fakanállal a fehérjét óvatosan, hogy ne törjön össze, beletesszük.
180°C -on sütjük, kb. 30 percig, TŰPRÓBÁIG!!!
Remélem, hogy ízleni fog, én most sütöttem., és nagyon finom lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »

