Kakaós meggyes recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor + 8 dkg a fehérjéhez
- 22 dkg liszt
- 8 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl tej
- 1 dl víz
- fél ek zsír
- 1 cs sütőpor
- 20-30 szem magozott megy
- 1 tk rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasszuk 1-1 nagy tálban. A fehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A zsírt forró lángon folyékonyra olvasszuk. A sárgájához hozzáadjuk a tejet, a felolvasztott zsírt, a maradék cukrot, majd kicsit elkeverjük homogénosra ( ez azt jelenti, hogy nem teljesen, csak úgy, hogy a cukorszemek látszódjanak. ), majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezt az egész masszát alaposan össze dolgozzuk, majd a rumaromát beleöntjük, és beleszórjuk a meggyet. A fakanállal a fehérjét óvatosan, hogy ne törjön össze, beletesszük.
180°C -on sütjük, kb. 30 percig, TŰPRÓBÁIG!!!
Remélem, hogy ízleni fog, én most sütöttem., és nagyon finom lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »