Kakaós meggyes recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor + 8 dkg a fehérjéhez
- 22 dkg liszt
- 8 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl tej
- 1 dl víz
- fél ek zsír
- 1 cs sütőpor
- 20-30 szem magozott megy
- 1 tk rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasszuk 1-1 nagy tálban. A fehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A zsírt forró lángon folyékonyra olvasszuk. A sárgájához hozzáadjuk a tejet, a felolvasztott zsírt, a maradék cukrot, majd kicsit elkeverjük homogénosra ( ez azt jelenti, hogy nem teljesen, csak úgy, hogy a cukorszemek látszódjanak. ), majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezt az egész masszát alaposan össze dolgozzuk, majd a rumaromát beleöntjük, és beleszórjuk a meggyet. A fakanállal a fehérjét óvatosan, hogy ne törjön össze, beletesszük.
180°C -on sütjük, kb. 30 percig, TŰPRÓBÁIG!!!
Remélem, hogy ízleni fog, én most sütöttem., és nagyon finom lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »